Novosti

KARTE ZA NOVI FILM PO PRIČI STIVENA KINGA "BABAROGA" NA BLAGAJNAMA DOMAĆIH BIOSKOPA

Od četvrtka 1. juna na velikom platnu bioskopskih sala

 
Još jedna adaptacija priče čuvenog američkog pisca Stivena Kinga stiže na veliko platno, a amrički studio 20th Century okupio je za predstojeći film "Babaroga" (The Boogeyman) nagrađene filmske stvaraoce, scenaristu Marka Hejmena dobitnika nagrade BAFTA za film "Crni labud", Šona Levija producenta popularne serije "Stranger Things" i reditelja Roba Savidža pod čijim potpisom će film od 1. juna zaživeti na repertoru. Karte se već sada mogu pronaći na blagajnama bioskopa.

Babaroga je prvi put objavljena u magazinu Cavalier 1973., a pet godina kasnije našla se u okviru kultne zbirke priča Stivena Kinga "Noćna smena" (Night Shift), kao Kingov opis stvorenja koji se krije u ormanu.

Priča prati srednjoškolku Sejdi Harper i njenu mlađu sestru Sojer koje se suočavaju sa nedavnim gubitkom majke, za šta ne dobijaju punu podršku svoga oca Vila, terapeuta koji se nosi i sa sopstvenim bolom. Kada se u njihovoj kući neočekivano pojavi nesrećni pacijent tražeći pomoć, za sobom ostavlja  zastrašujuću natprirodnu pojavu koja traži svoj plen.

Veliki deo autorskog tima ističe da je ova kratka priča bila nezaobilazno štivo tokom njihovog odrastanja. Producent filma, ujedno i producent popularne serije Stranger Things Šon Levi ističe da je ova imaginacija nastala od samog majstora i da je priča bogata i po događajima i po temi.  
Scenarista Mark Hejman kaže da je njegov posao bio da zaroni još dublje u scenario, kako bi se izgradio lik mitološkog i natprirodnog stvorenja. U kratkoj priči Stivena Kinga pored Babaroge postoje samo još dva lika, dok će se u filmu gledaoci susreti sa novim skupom likova.

Glavne uloge poverene su glumcima Krisu Mesiniju (Chris Messina), mladoj glumici Sofi Tačer (Sophie Thathcer) poznatoj po ulozi u popularnoj seriji Yellowjackets, potom Vivjen Lajri Bler (Vivien Lyra Blair), Merin Ajlend (Marin Ireland) i drugima.

U NASTAVKU POGLEDAJTE TREJLER FILMA.