Novosti

FILMOVI SA KRISTOFOM VALCOM, SEMOM NILOM I NIKOLASOM KEJDŽOM U BIOSKOPIMA, TOKOM AVGUSTA

Uz Diznijev hit "Ukleta kuća" koji će se tokom avgusta prikazivati u domaćim bioskopima, a za čije se premijerno prikazivanje 26. jula karte već mogu pronaći na tekućim blagajnama, letnji repertoar rezervisan je i za ostvarenja različitih svetskih  kinematografija.
 
U četvrtak, 17. avgusta u bioskopim će se naći italijanski film "Kolibri" (The Hummingbird) sa Pjerfrančeskom Favinijem u glavnoj ulozi, dok 24.7. gledamo intrigantno ostavrenje "Prenosna vrata" (The Portable Door) sa Kristofom Valcom i Semom Nilom u glavnim rolama.
Za sam kraj meseca predviđen je dečiji filsmki naslov "Titina", kao i naslova "Bučerov prelaz" sa Nikolasom Kejdžom u glavnoj ulozi. 

Snimljen prema knjizi britanskog autora Toma Holta film "Prenosna vrata" (The Portable Door), sa elementima fantazije, okupio je poznatu glumačku ekipu među kojima istaknute glumce Kristofa  Valca i Sema Nila, kao i Mirandu Oto, Patrika Gibsona i australijsku glumicu Sofi Vajld, Za britanski Radio Times Sofi ističe da ju je scenario filma "Prenosna vrata" podsetio na popularni serijal o Hariju Poteru. 

Priča prati Pola Karpenter, pripravnik misterioznoj londonske firme sa nekonvencionalnim poslodavcima, uključujući i direktora čije su namere da promeni drevni magični svet sa modernim korporativnim praksama.

Britanski The Telegraph iznosi da "Sem Nil i Kristof Valc blistaju u ovoj živopisnoj priči o kompaniji koja se bavi magično izazvanim slučajnostima," dok čuveni The Guardian piše da "iako napetost pristiže i odlazi, film Prenosna vrata nikada u potpunosti ne gube svoju oštricu, najviše zahvaljujući naprasitom Nilu kao Velsovoj desnoj ruci, kao i oštrom senzibilitetu koji podseća na Roalda Dala."
The Australian navodi "Ovaj film je živahna, fantastična zabava za mlade i starije."

Krajem meseca, 31. avgusta u bioskope stiže drama "Bučerov prelaz" smeštena u sedamdesete godine 19. veka. Adaptacija književnog dela Džona Vilijamsa prikazuje Nikolasa Kejdža kao lovca na bivole koji mami naivnog mladića u ambicioznu ekspediciju na Stenovitim planinama Kolorada.

U NASTAVKU POGLEDAJTE TREJLER FILMA "KOLIBRI" KOJI JE U BIOSKOPIMA OD 17. AVGUSTA