Novosti

ANIMIRANA PRIČA "KLINCI KAUBOJCI" STIŽE U BIOSKOPE NA JESEN

ANIMIRANA PRIČA "KLINCI KAUBOJCI" STIŽE U BIOSKOPE NA JESEN
- OBJAVLJEN SINHRONIZOVANI TREJLER FILMA (VIDEO)

Proistekla iz najnagrađivanijeg kratkometražnog animiranog filma "Cuerdas", nova crtana avantura "Klinci kaubojci" donosi na veliko platno priču o zadivljujućem prijateljstvu 


 
Producenati i scenaristi uspešnih animacija "Tod- Izgubljeni pustolov" i "Mumije" vraćaju se na jesen u bioskope donoseći na repertoar najnoviji animirani  naslov "Klinci kaubojci" (Buffalo Kids), a u našim bisokopima naći će se sinhronizovana verzija čiji je trejler upravo objavljen na zvaničnom YouTube kanalu distributera (MCF MegaCom Film).

Reditelj i koscenarista filma Pedro Solis, ujedno i kreator najnagrađivanijeg kratkog animiranog filma u istoriji, "Cuerdas", iz koje je i rođena najnovija crtana avantura, donosi na platno priču o neverovatnom prijateljstvu, razumevanju, porodičnoj ljubavi, inkluziji. 
"Klinci kaubojci" smešteni su u Americi s kraja 19. veka, upoznajući nas sa dvoje siročadi, bratom i sestrom koji iz Irske putuju za Njujork, kako bi pronašli svog bliskog rođaka. U nameri da to i postignu, krišom ulaze u voz koji ih odvodi na Divlji zapad.
Putujući kroz autentične predele Amerike i suočavajući se sa opasnostima i banditima, nailaze na dečaka sa kojim sklapaju veliko prijateljstvo, doživljavajući brojne zajedničke avanture.
 
Jedan od najuspešnijih projekata reditelja Pedra Solisa je pomenuta animacija "Cuerdas" koja je i poslužila kao ideja za nastanak animirane nadogradnje, o veoma posebnom dečaku koji se doseljava u školu gde ga jedna devojčica prihvata kao velikog prijatelja. Kratka, desetominutna priča o inkluziji nagrađena je te 2014. i 2015. godine sa više od šezdeset priznanja, na brojnim međunarodnim festivalima.