Komunistički raj

Žanr:

Režija: Miloš Stojanović

Scenario: Aleksandar Popović

Uloge: Goran Daničić Žuća, Lazar Strugar, Rade Knežević, Zoran Ćosić, Lea Blaško, Tatjana Kecman, Vukašin Nikitović, Alek Kezele, Fredrik Wagner , Viktor Akerblom, Duško Radović, Aleksandra Šaljić, Nikola Bulatović, Mirko Jokić, Ervin Kolmančić, Taro Kadooka, Milan Milivojević, Dustin Lambčop, Nemanja Šerer , Kameron Bojs

  • srpski
  • Srbija
  • 96 minuta
  • 2022

Priču je Popović smestio u doba II Svetskog rata, ali je to priča o nama, koliko u prošlosti toliko i danas. To je priča o ljudima koji žive odjeke velikih svetskih potresa. Skrajnuti od civilizacije, oni se muče da održe korak sa dramatičnim promenama kojima ih svet zapljuskuje. Tumaraju medju idejama koje svaki talas nanese.

Napred ili nazad, levo ili desno, Istok ili Zapad? Ili bilo šta, ne samo da se preživi, već da se od toga i živi. Popovićevi junaci su davna verzija ”preletača”, ljudi bez ideja i stida. Film prati te proždrljivce, ekstatične proroke i prethodnike revolucija, uvek spremne na svadju oko ideja koje nemaju, željne da ponize i spremne da poniženje istrpe.